Επιτυχής η καμπάνια του Γ.Ν. Λευκάδας για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο Λευκάδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς που γιορτάστηκε στις 29/9, καμπάνια του Νοσοκομείου Λευκάδας,  που βασικό στόχο είχε την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην σπουδαιότητα που πρέπει να επιδεικνύουν στο θέμα της πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Στα πλαίσια της εκδήλωσης, ομάδα Ιατρικού, Νοσηλευτικού και Παραϊατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Λευκάδας, βρισκόταν στο χώρο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του Διοικητηρίου, υποβάλλοντας τους πολλούς πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα,  σε καρδιαγγειακούς ελέγχους καθώς επίσης και σε πολύτιμες συμβουλές για την πρόληψη σχετικών νοσημάτων.

 

 

«Το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν» είπε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Αρετής αναισθησιολόγος, Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΓΝΛ που βρίσκονταν από το πρωί στο διοικητήριο. Ο κ. Αρετής παραχώρησε στο lefkadanews  την παρακάτω δήλωση: `Το νοσοκομείο πάντα πιστό στο καθήκον του απέναντι στο λαό της Λευκάδας οργάνωσε ένα πρώτο έλεγχο καρδιαγγειακής νόσου. Στα πλαίσια του ότι «το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν» γίνεται σήμερα ένα πρώτο βήμα με την προοπτική να επαναλαμβάνεται δύο φορές το χρόνο. Γίνεται έλεγχος του ιστορικού, της αρτηριακής πίεσης, ηλεκτροκαρδιογραφήματος και καρδιολογικής εκτίμησης καθώς και έλεγχος αίματος για σάκχαρο, χοληστερόλη και τριγλυκερίδια. Η προσέλευση των συμπολιτών μας ήταν αθρόα, ο έλεγχος που έγινε  ήταν ικανοποιητικός, εύχομαι και τα αποτελέσματα να είναι καλά.`



Τα κορίτσια της ομάδας μπάσκετ της Νίκης έδωσαν το παρών στην καμπάνια του Νοσοκομείου στηρίζοντας την προσπάθεια και την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς. Στο  σύνθημα `Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία` συμφώνησαν τα μέλη της ομάδας, που περίμεναν και αυτές την σειρά τους προκειμένου να υποβληθούν στις προβλεπόμενες εξετάσεις.

 

Το χώρο στην είσοδο του Διοικητηρίου, που είχε σήμερα μετατραπεί σε ιατρείο, επισκέφτηκε και η Δημοτική αρχή, δείχνοντας την στήριξή της στην σημαντική πρωτοβουλία των ανθρώπων του Νοσοκομείου Λευκάδας, στους οποίους και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

18:37:20

2016-10-06