Για συντήρηση η πλωτή γέφυρα μες στο κατακαλόκαιρο

Πρόβλημα στη θαλάσσια κυρίως, αλλά και στην οδική σύνδεση της Λευκάδας, καταμεσής της τουριστικής περιόδου πρόκειται να δημιουργήσει για τις επόμενες τουλάχιστον 40 ημέρες, η αντικατάσταση της πλωτής γέφυρας, που θα ρυμουλκηθεί σήμερα σε ναυπηγείο της Αττικής για την καθιερωμένη συντήρησή της, από το ανοικτού τύπου Φέρι Μπότ Τελαμών, που ενώνει από χθες τη Λευκάδα με την Αιτωλοακαρνανία.

Αυτό γιατί το Φέρι Μπότ θα μετακινείται για να περνούν τα σκάφη,  σε αραιότερα χρονικά διαστήματα από ότι άνοιγε η γέφυρα, κάτι που δεν θα αρέσει σίγουρα σε όσους επιθυμούν να διασχίσουν το δίαυλο της Λευκάδας. Τις ώρες αυτές που θα κλείνει η οδική σύνδεση αναμένεται να δημιουργηθούν  μεγαλύτερες ουρές αυτοκινήτων και καθυστερήσεις στο να περάσει ή να φύγει κάποιος  από τη Λευκάδα,  καθώς το χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία (να περάσουν τα σκάφη που θα είναι περισσότερα λόγω αραιότερων ανοιγμάτων και να ξαναδέσει το φερι για να γίνει γέφυρα) θα είναι μεγαλύτερο.

Η καθυστέρηση στη μεταφορά της γέφυρας για συντήρηση οφείλεται όπως γράφει το lefkadapress.gr σε λάθος διακήρυξη που έβγαλε το αρμόδιο υπουργείο για το θέμα. Η συντήρηση της γέφυρας  δεν θα μπορούσε να γίνει μετά τον Σεπτέμβρη καθώς πρέπει να ολοκληρωθεί τμήμα του έργου της διαπλάτυνσης του διαύλου, που δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη γέφυρα (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Οι νέες ώρες ανοίγματος του διαύλου για τα σκάφη είναι:

05.00, 07.30 , 10.00, 12.00 , 15.30, 18.00, 20.00, 22.00, 24.00.

Το γεγονός έχει προκαλέσει προβληματισμό, αρνητικά σχόλια και αγανάκτηση σε πολλούς Λευκαδίτες, ιδιαίτερα σε επαγγελματίες, που βλέπουν άλλο ένα πρόβλημα να προστίθεται στην φετινή προβληματική τουριστική σεζόν που διανύουμε.

08:43:33

2016-06-23