Οι πιο επικίνδυνες διασταυρώσεις στην πόλη της Λευκάδας

 

Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν τα τροχαία ατυχήματα τους καλοκαιρινούς μήνες στη Λευκάδα, λόγω της αυξημένης κίνησης που έχει το νησί, της απροσεξίας των οδηγών, των κακοτεχνιών που υπάρχουν στους δρόμους και διαφόρων άλλων αιτιών. Καθώς το καλοκαίρι είναι μπροστά μας επισημάνουμε τα σημεία εκείνα στην πόλη της Λευκάδας όπου σημειώνονται τα περισσότερα τροχαία και χρειάζεται οι οδηγοί να δείχνουν μεγαλύτερη προσοχή

Οι πιο επικίνδυνες διασταυρώσεις

Καραβέλα και Φιλοσόφων: Δύο πολυσύχναστοι δρόμοι, σημείο στο οποίο έχουν γίνει επανειλημμένα ατυχήματα τα τελευταία χρόνια. Κύρια αιτία των ατυχημάτων αυτών είναι η παραβίαση της προτεραιότητας, από τους οδηγούς που κινούνται στην οδό Καραβέλα.

Ωστόσο κακή ορατότητα του σήματος πριν τη διασταύρωση έχουν οι οδηγοί που κινούνται σε αυτή την οδό, με κατεύθυνση από και προς τη Λευκάδα. Με τόσα τροχαία που έχουν γίνει εδώ, η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδότων κρίνεται απαραίτητη και επιτακτική.

Επίσης όσοι περνούν από τη διασταύρωση,  πρέπει να υπολογίζουν τη μεγάλη ταχύτητα που αναπτύσσουν πολλοί  οδηγοί που κινούνται στη περιφερειακή οδό Φιλοσόφων, πριν την επικίνδυνη διασταύρωση και ιδιαίτερα αυτοί που κινούνται προς το ΚΤΕΛ

Δείτε πόσο τροχαία έχουν γίνει στη διασταύρωση πατώντας εδώ

Πατήστε εδώ να δείτε το σημείο

 

Ως δεύτερη επικίνδυνη διασταύρωση με καταγραμμένα ατυχήματα θα αναφέρουμε αυτή της Φιλοσόφων με την δυτική Ε.Ο της Λευκάδας στο ύψος του Νεκροταφείου. Οι οδηγοί που κινούνται στη Φιλοσόφων έχουν περιορισμένη ορατότητα όταν βρίσκονται στο σημείο αυτό σε όποια κατεύθυνση και αν είναι ο προορισμό τους

Ο δρόμος Λευκάδας -Απόλπαινας το καλοκαίρι είναι πολυσύχναστος λόγω των δημοφιλών δυτικών παραλιών που προσελκύουν πάρα πολλούς επισκέπτες που οι περισσότεροι περνούν από αυτή τη διασταύρωση και δεν ξέρουν την επικινδυνότητα  της.

Πατήστε εδώ να δείτε το σημείο

Άλλο σημείο που έχουν γίνει τροχαία και μάλιστα σοβαρά, είναι η στροφή με τη διασταύρωση της Καραβέλα στο Καλιγόνι.

Οι οδηγοί που κινούνται στην Ε.Ο Λευκάδας Βασιλικής πρέπει να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή στη στροφή στο Καλιγόνι καθώς είναι αρκετά κλειστή και στο σημείο υπάρχει και η πολυσύχναστη διασταύρωση που χρησιμοποιούν πάρα πολλοί κάτοικοι και επισκέπτες που έχουν κατεύθυνση τη Λευκάδα και τις ανατολικές και νότιες περιοχές του νησιού.

 

Μεγάλη προσοχή πρέπει επίσης να δείχνουν όσοι οδηγούν επί της Καραβέλα και από τη διασταύρωση, θέλουν να κινηθούν προς τις ανατολικές και νότιες περιοχές του νησιού.

Πατήστε εδώ να δείτε το σημείο

 

Ένα άλλο επικίνδυνο σημείο είναι η διασταύρωση της Φιλοσόφων με τo δρόμο Λευκάδας Φρυνίου, την προέκταση της Πεφανερωμένης .

Η παραβίαση του στοπ της Φιλοσόφων (κυρίως από όσους δεν γνωρίζουν το δρόμο) είναι συχνό φαινόμενο και χρειάζεται οι οδηγοί που κινούνται  στο δρόμο Λευκάδας Φρυνίου, να δείχνουν προσοχή, να μειώνουν την ταχύτητά τους και να ελέγχουν πριν περάσουν τη διασταύρωση.

Πατήστε εδώ να δείτε το σημείο

Μπορεί τους χειμερινούς μήνες η κατάσταση με τους δρόμους και κυρίως με την Φιλοσόφων `να βολεύεται` κατά κάποιο τρόπο από τους μόνιμους κάτοικους, πού γνωρίζουν οι περισσότεροι τα επικίνδυνα σημεία της, το καλοκαίρι όμως η μη ολοκληρωμένη και με αυξημένη κίνηση, θεός να τη κάνει, περιφερειακή οδός της πόλης χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και ενημέρωση των επισκεπτών για την επικινδυνότητά της, μιας και όπως φαίνεται, και φέτος το καλοκαίρι στο δρόμο αυτό θα υπάρχουν οι ίδιες συνθήκες.

Ωστόσο πρέπει κάποια στιγμή να ολοκληρωθούν οι βασικοί οδικοί άξονες της πόλης, καθώς και η σωστή και εμφανής τοποθέτηση πινακίδων που θα βοηθούν τους επισκέπτες να βρίσκουν τους  προορισμούς τους στο νησί ευκολότερα.

Τέλος να αναφέρουμε μια πιο κεντρική στη πόλη διασταύρωση που κρύβει παγίδες. Βρίσκεται στη περιοχή του Αγίου Μηνά εκεί που συναντούνται η Ι.Γαζή, η  Α.Κατωπόδη και η αρχή της Ε.Ο Λευκάδας - Βασιλικής.Μεγάλη δυσκολία αντιμετωπίζουν στη διασταύρωση αυτή, ειδικά αν απέναντι έχουν παρκάρει μεγάλα αυτοκίνητα που εμποδίζουν την ορατότητα, όσοι κινούνται στην Α.Κατωπόδη και θέλουν να πάνε στην  Ε.Ο Λευκάδας- Βασιλικής. Χρειάζεται και εδώ προσοχή, όπως και σε όλες τις διασταυρώσεις της πόλης, που μπορεί να μην τις αναφέρουμε εδώ αλλά δεν παύουν να κρύβουν κινδύνους ειδικά το καλοκαίρι, που τα αυτοκίνητα πολλαπλασιάζονται.

Πατήστε εδώ να δείτε το σημείο

21:10:43

2016-06-06