Κορίνα Πολίτη: Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση που θα συμμετέχω στο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στο νησί μου

Με τη Λευκαδίτισσα πρωταθλήτρια του στίβου Κορίνα Πολίτη, που ζει στην Αθήνα καθώς σπουδάζει στην Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών και παράλληλα προετοιμάζεται εντατικά εν όψει των προσεχών αγωνιστικών της υποχρεώσεων υπό την επίβλεψη του προπονητή στίβου του Γ.Σ. Χαϊδαρίου Γ. Νούτση, επικοινωνήσαμε χθες για να μάθουμε τα τελευταία της νέα. Η Κορίνα θα είναι μία από τις δρομείς στη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας από τη Λευκάδα, που θα πραγματοποιηθεί στις 22/4, γεγονός εξαιρετικά τιμητικό για κάθε αθλητή και αθλήτρια που επιλέγετε με πολύ αυστηρά κριτήρια από τους αρμόδιους για αυτή την αποστολή.

Διαβάστε παρακάτω την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησε:

Πες μας τα αγωνιστικά σου νέα, πως πάει η προετοιμασία σου;

Δόξα το θεό τα πράγματα προπονητικά εξελίσσονται  θετικά. Ύστερα από τον τραυματισμό μου το χειμώνα που δεν με άφησε να αγωνιστώ στον κλειστό στίβο έχω αρχίσει και βρίσκω ξανά τα πατήματα μου και ελπίζω σε κάτι πολύ καλό αγωνιστικά για φέτος το καλοκαίρι.

Η αγωνιστική περίοδος θα είναι μακρά, μέχρι τις  31/7 θα αγωνίζομαι, άρα θα έχω αρκετές ευκαιρίες να βελτιώσω το ατομικό μου ρεκόρ στα 200μ και γιατί όχι να βρεθώ από φέτος κοντά στο όριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2017 που είναι και ο μεγάλος μου στόχος!

Θα ήθελα να πω επίσης πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, εκτός απροόπτου να έρθει όλη η ομάδα μου να αγωνιστούμε στους Ιώνιους αγώνες στη Λευκάδα στις 14/5 .

Μεταξύ των αθλητών θα έρθουν και δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού στίβου στα 100 κ 200 μέτρα με νίκες σε βαλκανικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Παναγιώτης Ανδρεάδης και ο Παναγιώτης Τριβυζας.

Το γκρουπ αυτό με τον προπονητή Γιώργο Νούτση θα βρισκόμαστε από 24/4 έως 6/5 για προετοιμασία στην Κύπρο και αμέσως μετά την επιστροφή μας θα αγωνιστούμε στο διασυλλογικό πρωτάθλημα.

Πως τα πηγαίνεις με τη σχολή σου;

Η σχολή είναι κάτι που πάντα με αγχώνει διότι τα μαθήματα είναι υποχρεωτικά και οι προπονητικές μου υποχρεώσεις δεν με αφήνουν να βρίσκομαι στο ΤΕΦΑΑ καθημερινά. Ωστόσο προσπαθώ να καλύπτω τα κενά για να μην γίνω ένας από τους αιώνιους φοιτητές... Άλλωστε με ενδιαφέρει άμεσα ένα μεταπτυχιακό στο αντικείμενο μου.

Θα είσαι μάθαμε μία από τους δρομείς στη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας που θα περάσει και από τη Λευκάδα μέχρι την επίσημη παράδοσή της στους διοργανωτές των φετινών Αγώνων, στο Ρίο της Βραζιλίας!

Το γεγονός ότι θα συμμετάσχω ως λαμπαδηδρόμος στο πέρασμα της Ολυμπιακής φλόγας από το νησί μου, τη Λευκάδα με κάνει να αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση. Η σημασία της Ολυμπιακής φλόγας είναι τεραστία και πιστεύω πως κάνει έναν αθλητή να νιώσει λίγη από την μαγεία και να τον φέρει πιο κοντά στο μεγάλο αυτό γεγονός, τους ολυμπιακούς αγώνες.

Υπάρχει περίπτωση να αγωνιστείς στους ολυμπιακούς αγώνες αυτό το καλοκαίρι;

Είναι πολύ νωρίς για μένα να δω τον εαυτό μου να αγωνίζεται σε ολυμπιακούς αγώνες και πόσο μάλλον στους φετινούς, πρέπει να βελτιώσω πάρα πολλά πράγματα ακόμη σε μένα και να δουλέψω πολύ σκληρά... Ωστόσο πιστεύω πως είναι όνειρο κάθε αθλητή να βρεθεί  στην μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που γεννήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα!

Σου το ευχόμαστε και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρεις σε όλους τους τομείς.

Σε ευχαριστούμε


00:40:30

2016-04-12