Δήλωση του Κ. Δρακονταειδή στο lefkadanews για το φάιναλ φορ και τα επεισόδια

Μετά το τέλος του αγώνα και των απονομών συναντήσαμε τον Δήμαρχο Λευκάδας Κώστα Δρακονταειδή κατά την έξοδό του από το κλειστό γυμναστήριο με τον οποίο είχαμε μια σύντομη συνομιλία. Τον ρωτήσαμε στην αρχή να μας πει για το πώς είδε την διοργάνωση του φαίναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας, που έγινε πρώτη φορά στη Λευκάδα και μας είπε τα εξής:

`Σε ότι αφορά το οργανωτικό κομμάτι και με βάση αυτά που μας είπαν οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας  Καλαθοσφαίρισης και τα συγχαρητήρια που μας έδωσαν, καθώς και με τη συμπεριφορά του κόσμου που ήταν στο γήπεδο, δηλαδή το γεγονός ότι μέσα στο κλειστό γίνονταν μια γιορτή, νομίζω ότι κάνουν την διοργάνωση επιτυχημένη.

Αυτό επαναλαμβάνω μας διαμήνυσε η ομοσπονδία που μίλησα με τον αντιπρόεδρο της. Τα χθεσινοβραδινά γεγονότα  δεν μπορούν να αμαυρώσουν την τελική και συνολική εικόνα που ήταν θετική για τη Λευκάδα .

Πρέπει επίσης να πω . Δεν είναι δυνατόν να παραδινόμαστε στις διαθέσεις των χούλιγκαν,  να πέφτουμε εμείς θύματα αυτών και να μη τολμάμε να κάνουμε την διοργάνωση ή να μην γίνουν οι αγώνες της δεύτερης μέρας Από αυτή την άποψη το ότι πέτυχε η διοργάνωση είναι και μια νίκη απέναντι σε αυτούς τους κυρίους σε εισαγωγικά`

Δήμαρχε γιατί δεν φυλασσόταν επαρκώς η γέφυρα για να μην μπουν στη Λευκάδα οι οπαδοί του Παναθηναϊκού;

`Είχαμε δεσμεύσεις ότι η γέφυρα θα προστατεύεται μέρα και νύχτα. Στα θέματα της Αστυνομίας έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς το υπουργείο εδώ και 1.5 μήνα, κάτι που είναι σε γνώση και του Δημοτικού Συμβουλίου. Το πώς διαχειρίζεται επιχειρησιακά η Αστυνομία είναι παράλογο να απασχολεί το Δήμο. Εμείς ασχοληθήκαμε και κάναμε επαναλαμβανόμενα αιτήματα για να έχουμε αστυνόμευση στο γήπεδο και στην πόλη. Αν δεν υπήρχαν εγγυήσεις, δεν θα προχωρούσαμε στην ανάληψη της διοργάνωσης. Τον σχεδιασμό όμως της Αστυνομίας  δεν τον επιβάλει ο Δήμος, τον κάνει η ίδια και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.`

03:59:23

2016-03-21

Σημ.Η φωτογραφία είναι από άλλη χθεσινή  συνέντευξη του Δημάρχου