Γιορτή η πρώτη μέρα του φάιναλ φορ

Διεξήχθη σήμερα η πρώτη μέρα των αγώνων του φάιναλ φόρ  του Κυπέλου μπάσκετ γυναικών,   με τους δύο αγώνες των ημιτελικών μεταξύ του Παναθηναϊκού-Αθηναϊκού και Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ,  που βρήκαν νικήτριες τις παίκτριες των δύο αιωνίων αντιπάλων του ελληνικού αθλητισμού, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, που `θα λύσουν τις διαφορές τους ` την Κυριακή στο μεγάλο τελικό του τουρνουά.

Οι αναμετρήσεις έγιναν σε αθλητικά πλαίσια και η πρώτη ημέρα της διοργάνωσης αποτέλεσε μια γιορτή του γυναικείου μπάσκετ. Η ισχυρή αστυνομική δύναμη που βρίσκονταν στο γήπεδο καθώς και η απουσία των οργανωμένων οπαδών συνέβαλαν σε αυτό. Η προσέλευση του κόσμου θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη, αλλά μάλλον ο φόβος τυχόν επεισοδίων απέτρεψαν πολλούς να πάνε στο γήπεδο. Ας ελπίσουμε την Κυριακή, οι Λευκαδίτες φίλοι  του μπάσκετ να γεμίσουν το κλειστό για  να απολαύσουν το όμορφο θέαμα που θα προσφέρουν οι αθλήτριες των ομάδων.

Οι αγώνες:

Παναθηναϊκός-Αθηναϊκός:67-66.
Στον πρώτο αγώνα ο Παναθηναϊκός επικράτησε μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα του Αθηναϊκού με
Για τρία δεκάλεπτα η αναμέτρηση δεν θύμιζε ημιτελικό κυπέλλου καθώς ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει κατά κράτος του Αθηναϊκού που όσο και αν πίεζε στην άμυνα στην επίθεση δεν έβρισκε λύσεις.
Στην τελευταία όμως περίοδο η επιθετική αφύπνιση της Κεχαγιά και κάποια μακρινά σουτ από τη Σπαθάρου αλλά και από τη Δασκαλοπούλου έβαλαν και πάλι την ομάδα του Βύρωνα στο παιχνίδι με το τελευταίο λεπτό να είναι ένα πραγματικό θρίλερ καθώς η Δασκαλοπούλου με τρίποντο έκανε το 67-66, 30 δευτερόλεπτα πριν κοκκινίσει το ταμπλό.
Στη συνέχεια ένα λάθος της Αλμπάνεζ στα 7 δευτερόλεπτα έδωσε τη δυνατότητα στον Αθηναϊκό για να κάνει την επίθεση της νίκης. Η αρχηγός του όμως η Ζωή Κεχαγιά αστόχησε στο σουτ που επιχείρησε .Το σκορ παρέμεινε 67-66 δίνοντας την πρόκριση στον Παναθηναϊκό και στον Αθηναϊκό τα εύσημα και τα συγχαρητήρια για την ηρωική εμφάνιση.
Πρώτη σκόρερ του Παναθηναϊκού η Αλμπάνεζ με 18 πόντους σε μια πολύ καλή και μεστή μετά από καιρό εμφάνιση και την ακολούθησε σε απόδοση η Δίελα με 13 που ήταν το κρυφό χαρτί που τράβηξε ο Κώστας Παπαδόπουλος από τον πάγκο του. Από τον  Αθηναϊκό μεγάλο παιχνίδι έκανε η Ζωή Κεχαγιά που είχε 25 πόντους ενώ καλή εμφάνιση έκαναν τόσο η Σπαθάρου με 11 όσο και η Δασκαλοπούλου με 10.
Διαιτητές: Κορομηλάς-Βαρδάλος-Δημόπουλος
Δεκάλεπτα: 18-11, 39-29, 53-45, 67-66
Παναθηναϊκός (Παπαδόπουλος): Καλέντζου 5 (1), Δανούση, Αυτζή 5 (1), Αλμπάνεζ 18 (2), Κόνιαλη, Παντέλη 5, Σλούκα, Δίελα 13, Λύμουρα 4 (9ρ, 6ασ), Ντέλβα 7, Κυριακοπούλου 10.
Αθηναϊκός (Καλογερόπουλος): Δασκαλοπούλου 10 (3), Σιδεράκη, Σπαθάρου 11 (3), Σταμάτη, Λουκάτου, Κλίτσα, Κεχαγιά 25 (2τρ, 4ασ), Ντάναμ 9, Νίξινα 6, Ντάνιελ 5 (1).

Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ:85-48

Πραγματικός οδοστρωτήρας ήταν ο Ολυμπιακός στον δεύτερο ημιτελικό του φαιναλ-φορ του κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ γυναικών καθώς συνέτριψε με 85-48 τον ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ.

Ο Ολυμπιακός ήταν καταπληκτικός και σε άμυνα και σε επίθεση κατάφερε να εγκλωβίσει τον ΠΑΟΚ και με εξαίρεση τα πρώτα 5 λεπτά που ο «Δικέφαλος» προσπάθησε να αιφνιδιάσει  κυριάρχησε πλήρως στο παρκέ και έφτασε άνετα στην νίκη-πρόκριση.

Οι «Ερυθρόλευκες» είχαν καταφέρει από το πρώτο ημίχρονο να τελειώσουν την υπόθεση πρόκριση, εξάλλου το 60-31 που έγραφε το ταμπλό στο ΔΑΚ Λευκάδας στα πρώτα είκοσι λεπτά δεν άφηνε και πολλά περιθώρια αμφισβήτησης.
Το δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός συνέχισε να σκοράρει χωρίς να μπορεί ο ΠΑΟΚ να αντιδράσει, εξάλλου η ποιότητα και το βάθος της ομάδας της Ελένη Καπογιάννη ήταν αρκετά για διατηρείται αλλά και να αυξάνει η διαφορά.

Ο ΠΑΟΚ δεν ευτύχισε να έχει σε καλή μέρα την Ναυσικά Σταυρίδου και έτσι μοιραία υποτάχθηκε στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού. Η Σταυρίδου έμεινε στους 7 μόλις πόντους πολύ χαμηλά από τα επιθετικά της νούμερα.

Εν κατακλείδι ο Ολυμπιακός έκανε σπουδαίο παιχνίδι και επιθετικά και αμυντικά κυριάρχησε από την αρχή δεν άφησε καμία ελπίδα στον ΠΑΟΚ που εξάντλησε όλα του τα περιθώρια στα 5 πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Διαιτητές:Μητσόπουλος-Διαμαντής-Λιότσος
Δεκάλεπτα: 33-23, 60-31, 74-38, 85-48
Ολυμπιακός (Καπογιάννη): Γκοτζή 4, Σταμάτη 9 (3), Μπόνη 15 (3), Χατζηνικολάου 7 (1τρ, 5ασ), Καλογήρου 2, Μπαλτά 4 (6ασ), Νικολαΐδου 2, Χαλιβέρα 7 (1), Τζόνσον 12, Κοσμά 12 (2), Παπαμιχαήλ 7, Κριστόφερσον 4
ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ (Μασλαρινός): Κυρατζή, Τελίδου 9 (1), Ρέντμον 7 (1), Σπανίδου 14 (2), Τζουγκράκη 3 (1), Σταυρίδου 7, Κατωπόδη 1, Ταρπάγκου, Κλέμονς 3, Διαμαντίδου, Κοντογεώργου 4


Το τουρνουά παρακολούθησαν, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο διεθνής μπασκετμπολίστας και πρώην δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας, ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, ο Δήμαρχος και ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Κ.Δρακονταειδής και Θ.Χαλικιάς αντίστοιχα.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες

Με πληροφορίες για τους αγώνες από το basketblog,gr

11:22:51 2016-03-18