Η Λευκάδα το κέντρο του Γυναικείου μπάσκετ αυτό το Σαββατοκύριακο

 

Ξεκινάει σήμερα στο Κλειστό Γυμναστήριο της Λευκάδας το φάιναλ φορ του Κυπέλου μπάσκετ γυναικών που συμμετέχουν οι ομάδες του Ολυμπιακού του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ και του Αθηναϊκού.

 

 

Χθες πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο, παρουσία αντιπροσώπων όλων των ομάδων, ανθρώπων της Ομοσπονδίας, πολλών δημοσιογράφων καθώς και των ανθρώπων του Δήμου Λευκάδας που έχει την ευθύνη της συνδιοργάνωσης του τουρνουά μαζί με την ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης.

Ο Δήμαρχος τους καλωσόρισε όλους και είπε:

"Θέλω εκ μέρους του Δήμου και της Δημοτικής αρχής αλλά και των πολιτών της Λευκάδας να σας καλωσορίσω στο γαλάζιο, πράσινο νησί μας, στο νησί του λογισμού, του ονείρου, στο νησί των ποιητών. Είμαι βέβαιος ότι αυτές τις μέρες αυτό που θα γίνει στην Λευκάδα θα είναι κάτι το οποίο θα ομορφύνει τον τόπο μας και θα αποδείξει ότι η επαρχία μπορεί, η Λευκάδα μπορεί να διοργανώνει τέτοιου επιπέδου εκδηλώσεις... Με ρωτούν πολλοί δημοσιογράφοι και μόλις χθες ο τελευταίος «γιατί στην Λευκάδα;» κοιτάξτε να δείτε η Λευκάδα και όλοι το γνωρίζουν έχει πολύ μεγάλους δεσμούς με το μπάσκετ. Δεν είναι τυχαίο που η γυναικεία μας ομάδα βρίσκεται στην Α1 και ούτε είναι τυχαίο που η ανδρική μας ομάδα βρίσκεται στην Α2 και διεκδικεί και της ευχόμαστε την άνοδο της στην Α1. Και για μας ήταν ένα κίνητρο γιατί στην Λευκάδα το Final Four, αλλά έχουμε και ένα δεύτερο κίνητρο ιδιοτελές σε εισαγωγικά κίνητρο. Το δεύτερο κίνητρο είναι ότι θέλουμε να επιταχύνουμε, να πιέσουμε τους εαυτούς μας για να κάνουμε πράγματα στο ΔΑΚ Λευκάδας που είδη είχαμε ξεκινήσει και που έπρεπε να επιταχυνθούν και που ήταν αναγκαίο να γίνουν.

Ταυτόχρονα θέλω να πω ότι είναι μεγάλη χαρά για εμάς να υπηρετούμε το άθλημα του μπάσκετ για δυο βασικούς λογούς, πέρα από την αγάπη μας για το ότι είναι ένα ομαδικό άθλημα, γιατί διδάσκει συνεργασία, γιατί διδάσκει ομαδικό πνεύμα και αυτό που λέμε ευγενή άμιλλα αλλά υπάρχει και μια διάσταση και στο γυναικείο κομμάτι, θεωρούμε ότι το γυναικείο μπάσκετ συμβάλει στον αγώνα για να υπερασπιστεί η γυναίκα τη θέση της και να αναδείξει αυτήν την θέση της με πολύ όμορφο τρόπο στην  κοινωνία. Εργαστήκαμε σκληρά για να έχουμε το αποτέλεσμα, αλλά θα κριθούμε όλοι από αυτό, και αγωνιστικά για τις παρεμβάσεις που έγιναν  αλλά και στο ζήτημα του επιπέδου ασφαλείας, στην διάθεση των εισιτηρίων, την λήψη των μέτρων, των επαφών με την αστυνομία και επ΄αυτού να μου επιτρέψετε να πω ότι έχουν ληφθεί όλα τα μετρά, και από την μεριά της αστυνομίας με επάλληλες συσκέψεις. Ξεκαθαρίζω ότι από την αρχή εμείς αναλάβαμε αυτή την διοργάνωση ξεκαθαρίζοντας προς όλους ότι δεν επιζητούμε πόλεμο αλλά επιζητούμε γιορτή, την γιορτή του μπάσκετ.

Δυστυχώς αυτές οι σκέψεις εμπεριείχαν ένα είδος πολέμου όπου θεωρούμε ότι δεν θα βρει έκφραση στην πράξη. Γι΄αυτό ξεκαθαρίζουμε από την αρχή ότι δεν θέλουμε οργανωμένους οπαδούς και για τους λόγους που αντιλαμβάνεστε. Τα εισιτήρια διατέθηκαν στην Λευκάδα, στους Λευκαδίτες αυτοί έχουν ανάγκη να δούνε μια τέτοια εκδήλωση, οι υπόλοιποι μπορούν να βλέπουν τέτοιες εκδηλώσεις στα δικά τους μέρη και βέβαια στα μεγάλα αστικά κέντρα που έχουν και την μερίδα του λέοντος. Το προτελευταίο που θα ήθελα να πω είναι ότι σε αυτήν την γιορτή καλώ όλους τους συμπατριώτες μου, όλους τους Λευκαδίτες να συμβάλουν, και μέχρι στιγμής αυτό γίνεται και ελπίζω ότι θα ολοκληρωθεί σε αυτήν την μεγάλη γιορτή και τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω την Ε.Ο.Κ. και τις ομάδες που συμμετέχουν. Θέλω να ευχαριστήσω όσους εργαστήκαν για να έχουμε μια εκδήλωση, θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους χορηγούς που συνέβαλαν σε αυτήν την προσπάθεια και τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες της Λευκάδας που με ελάχιστες εξαιρέσεις αγκάλιασαν αυτή την διοργάνωση και απέδειξαν ότι η Λευκάδα έχει την βούληση να διοργανώνει τέτοιες εκδηλώσεις».

Το πρόγραμμα του φαιναλ φορ έχει ως εξής:

Παρασκευή 18 Μαρτίου
ΔΑΚ Λευκάδας 16.00 Παναθηναϊκός-Αθηναϊκός Κορομηλάς-Βαρδάλος-Δημόπουλος (Κανελλόπουλος)
ΔΑΚ Λευκάδας 19.00 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ Μητσόπουλος-Διαμαντής-Λιότσος (Κανελλόπουλος)

Οι νικήτριες ομάδες των ημιτελικών θα πάρουν εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής (20/3, 15:00), ενώ οι ηττημένες θα παίξουν στον μικρό τελικό.

Κυριακή 20 Μαρτίου
ΔΑΚ Λευκάδας 12.00 Θ.3-4 Βαρδάλος-Δημόπουλος-Λιότσος (Κανελλόπουλος)
ΔΑΚ Λευκάδας 15.00 Τελικός Κορομηλάς-Μητσόπουλος-Διαμαντής (Κανελλόπουλος)

Όλες οι αναμετρήσεις της διοργάνωσης στη Λευκάδα θα μεταδοθούν ζωντανά από το Novasports 7.

Να ευχηθούμε να κυλίσουν όλα ομαλά και να έχει επιτυχία η διοργάνωση,  που θα επιφέρει θετική προβολή στη Λευκάδα.

16:22:58

2016-03-18