Ένσταση η μια ομάδα της Λευκάδας στην άλλη (upd3)

Η ετυμηγορία του ονόματος Πανλευκάδιος σημαίνει,  πάνω από όλα η Λευκάδα. Με την ένσταση που κατέθεσε σήμερα ή εν λόγω ομάδα, εναντίον του συμπολίτη Τηλυκράτη, για την αντικανονική αλλαγή παίκτη  στο 113` του τελικού με τη Φιλιππιάδα, δείχνει ότι ίσως η πλειοψηφία των διοικούντων του σωματείου δεν σκέφτηκαν έτσι.

Μέλη της διοίκησης της λευκαδίτικης ομάδας πήγαν την Παρασκευή το απόγευμα στα γραφεία της ΕΠΣ στην Πρέβεζα, για να καταθέσουν ένσταση κατά του Τηλυκράτη, με σκοπό να αφαιρεθούν από τον Τηλυκράτη 3 βαθμοί από τη συνολική βαθμολογία του στο πρωτάθλημα, για παραβίαση του κανονισμού του σε αγώνα Κυπέλου!

Η έκβαση της ένστασης είναι αβέβαιη, καθώς ενώ στις περισσότερες Ποδοσφαιρικές Ενώσεις της χώρας, ο κανονισμός εξαιρεί τη διάταξη της συμμετοχής μικρών στους αγώνες του Κυπέλου, κάτι που είναι λογικό, καθώς στα παιχνίδια αυτά έρχονται αντιμέτωπες ομάδες διαφορετικών κατηγοριών που δεν μπορούν να αγωνίζονται και με περιορισμούς, στην Τοπική Ένωση υπάρχει κενό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναφέρεται κάτι. Της υπόθεσης λόγω της σοβαρότητας θα επιλυθεί το πιθανότερο η ΕΠΟ.

Η ένσταση έχει προκαλέσει ήδη αρκετές αντιδράσεις στις τάξεις των οπαδών του Τηλυκράτη και δέχεται τα αρνητικά σχόλια των περισσότερων φιλάθλων. Η φράση ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι ηθικό, είναι μεγάλη κουβέντα λένε, την ώρα που γίνονται γνωστά ολοένα και περισσότερα γεγονότα του τελικού, όπως αυτό που μάθαμε σήμερα.

Κατά την ανάπαυλα της προετοιμασίας των πέναλτι, όταν έγινε αντιληπτή η λάθος αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο από ορισμένους, καθώς ούτε ο δημοσιογράφος που περιέγραφε, ούτε οι περισσότεροι φίλαθλοι το κατάλαβαν, ο πρόεδρος του Εθνικού Φιλιππιάδας Θανάσης Λιόντος, παρακινούσε παίκτες του Τηλυκράτη να παίξουν κανονικά, καθώς δεν θα έκανε ένσταση ακόμα και αν κέρδιζαν. Το τελικό 7-6 μαρτυρεί πως τελικά τον άκουσαν.

Να πούμε επίσης ότι σε αντίστοιχη περίπτωση πέρυσι, όταν η λευκαδίτικη ομάδα σε αγώνα πρωταθλήματος στα play off είχε δηλώσει λάθος παίκτη στο φύλλο αγώνα, στον αγώνα  με τον ΠΣ Πρέβεζας όπου η ομάδα της Λευκάδας  είχε αποκλειστεί, ο Τηλυκράτης δεν έκανε ένσταση που αν γινόνταν δεκτή θα ξεκίναγε το Καλαμίτσι φέτος με μείον τρεις  βαθμούς.

Η λευκαδίτικη ομάδα, που έχει χρησιμοποιήσει την ονομασία Πανλευκάδιος, που είναι κομμάτι της ιστορίας του Τηλυκράτη(δείτε για αυτό περισσότερα εδώ), θα πρέπει να υπερασπίζεται την ονομασία της. Οι δύο ομάδες την άλλη αγωνιστική θα βρεθούν αντιμέτωπες, σε ένα αγώνα `που μυρίζει μπαρούτι` . Σώφρον θα ήταν οι παράγοντες του σωματείου να το ξανασκεφτούν και να αποσύρουν την ένσταση(άλλωστε λάθοι όλοι κάνουμε), ώστε να πέσουν οι τόνοι και ο αγώνας να είναι μια γιορτή για το Λευκαδίτικο ποδόσφαιρο.

Αυτοσυγκράτηση πρέπει να επιδείξουν και οι οπαδοί του Τηλυκράτη, οτιδήποτε και να γίνει, είτε με την ένσταση είτε με την απόφαση, καθώς θα πρέπει να σκεφτούν ότι η ομάδα έχει βρει το δρόμο της, τόσο αγωνιστικά όσο και διοικητικά, και πρέπει να είναι δίπλα της αφού οι επιτυχίες είναι μπροστά της.

Τέλος για να `ελαφρύνει`  λίγο το κλίμα και να γελάσετε,  σας προτείνουμε να ακούσετε το τραγούδι των Απαράδεκτων `Ζήτω  οι ομάδες `

 

 

 

Χρησιμοποιήσαμε αρχικά σε σχετική ανάρτηση την ονομασία Καλαμίτσι μέρος της `επίσημης ονομασίας`  της  λευκαδίτικης ομάδας ως στοιχείο προκειμένου να αναπτύξουμε το άρθρο. Σε καμία περίπτωση αυτό δεν έχει να κάνει με απόπειρα μείωσης του ιστορικού πολύ όμορφου χωριού της Δυτικής Λευκάδας με τους λεβέντες αγωνιστές ανθρώπους του. Επειδή υπήρξαν αντιδράσεις διορθώνουμε τον τίτλο, το κείμενο  και αποσύρουμε τη φωτογραφία από τον τίτλο του άρθρου.

Οι αντιδράσεις πρέπει να προβληματίσουν επιπλέον τους ανθρώπους της ομάδας της Λευκάδας κα να  το ξανασκεφτούν.

 

Ανανεώθηκε  23:15:32

Ανανεώθηκε 17:09:56

16:40:19

2016-02-13