Πρόεδρος Εθνικού Φιλιππιάδας:Και να κέρδιζε ο Τηλυκράτης δεν θα κάναμε ένσταση

Σύμφωνα με πληροφορίες,  ο Τηλυκράτης στα τελευταία λεπτά του τελικού με τη Φιλιππιάδα, αγωνίστηκε χωρίς 2 ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών στη σύνθεσή του, κάτι που απαγορεύει ο κανονισμός  στις διοργανώσεις  των αντρικών πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, καθώς  σε κάθε ομάδα πρέπει να παίζουν φέτος σε όλη την διάρκεια του αγώνα, 2 τουλάχιστον παίκτες γεννημένοι από το 1995 και έπειτα.

Πρόκειται, κατά την γνώμη μας, για μια μη ορθολογική διάταξη του κανονισμού πρωταθλήματος, που σίγουρα θα προβληματίζει τις διοικήσεις των συλλόγων όταν επιλέγουν το έμψυχο δυναμικό των ομάδων τους αλλά κυρίως ΄ δένει τα χέρια των προπονητών` στην όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική διαχείριση του ρόστερ που διαθέτουν, κατά την διάρκεια ενός αγώνα. Το μέτρο μάλιστα ισχύει τη στιγμή που διεξάγονται παιδικά πρωταθλήματα.. Ένα απλό παράδειγμα για το τι μπορεί να αντιμετωπίσει ένας προπονητής μιας ομάδας δεκατριών,  ας πούμε 21χρονων και 5,  19χρονων ποδοσφαιριστών είναι το εξής. Από τους 5 `μικρούς` οι 2 είναι τραυματισμένοι ο 1 άρρωστος (εκτός αποστολής όλοι) και οι δύο που αγωνίζονται δεν έχουν  καλή απόδοση και κανονικά θα έπρεπε να γίνουν αλλαγή. Δε μπορείς όμως γιατί σου το απαγορεύει ο κανονισμός και έτσι μπορεί να χάσεις έναν αγώνα που μπορεί να σου στερήσει το πρωτάθλημα.. Άλλωστε οι περισσότεροι προπονητές, που βλέπουν τους παίκτες τους ως ένα σύνολο, που ανάλογα τις ανάγκες του αγώνα θα το αξιοποιήσουν με εσωτερικές και κανονικές αλλαγές, αναγκάζονται τελικά να το διαχειριστούν με περιορισμούς που μπορεί τελικά να είναι και `μη διαχειρίσιμη`.

Για το θέμα του τελικού, επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο του Εθνικού Φιλιππιάδας, καθώς αν η Πρεβεζάνικη ομάδα κάνει ένσταση ο Τηλυκράτης μπορεί να κινδυνέψει με αφαίρεση βαθμών στο πρωτάθλημα. Ο Θανάσης Λιόντος μας εξέπληξε θετικά με την ξεκάθαρη αντρίκια άποψη του.

Οι αγώνες κερδίζονται στο γήπεδο μας είπε. Η  αλλαγή δεν επηρέασε την εξέλιξη του παιχνιδιού συνέχισε για να τονίσει ότι `ο Εθνικός σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κάνει ένσταση. Δεν θα το κάναμε ακόμα και αν ο Τηλυκράτης κέρδιζε τον αγώνα. Δεν ξέρω ποιος μπήκε ίσως να έγινε ένα λάθος της στιγμής. Για μένα οι ομάδες πρέπει να παίζουν χωρίς περιορισμούς. Ο τελικός ήταν ένα ντέρμπι, μια γιορτή του ποδοσφαίρου. Ο Τηλυκράτης είναι μια καλή ομάδα, μια ομάδα Γ Εθνικής. Δεν θα είχε ουσία να κερδίζαμε τον αγώνα στα χαρτιά.

Αξίζουν συγχαρητήρια στον πρόεδρο του Εθνικού Φιλιππιάδας για τη στάση του,  που δείχνει ότι δεν είναι τυχαίο πως μια μικρή επαρχιακή πόλη έχει ομάδα που χρόνια τώρα αγωνίζεται σε υψηλές κατηγορίες.

Σε μια εποχή που το επαγγελματικό ποδόσφαιρο συνεχώς απαξιώνεται, ο χθεσινός τελικός του Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος,  με την πολύ καλή διοργάνωση της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, την αγωνιώδη εξέλιξη του ματς, που είχαν την ευκαιρία μάλιστα να την παρακολουθήσουν πάρα πολλοί φίλαθλοι από την τηλεόραση του σπιτιού τους, αλλά κυρίως  για το ήθος που επέδειξαν οι ποδοσφαιριστές και οι παράγοντες των σωματείων (είδαμε να τηρείται το fair play ακόμα και όταν `ο αγώνας είχε πάρει φωτιά`),  αποδεικνύει γιατί το ποδόσφαιρο εξακολουθεί να είναι το δημοφιλέστερο ομαδικό άθλημα.

18:19:20

2016-02-11