Σπουδαία εμφάνιση ο Τηλυκράτης που έχασε στα πέναλτι το Κύπελο!

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ιστορικός Τηλυκράτης στον τελικό θρίλερ του Κυπέλου της ΕΠΣ Πρέβεζας Λευκάδας, που κρίθηκε στα πέναλτι, απέναντι στο Εθνικό Φιλιππιάδας που αγωνίζεται σε υψηλότερη κατηγορία. Οι παίκτες της Λευκαδίτικης ομάδας, καθοδηγούμενοι από τον προπονητή τους Άγγελο Μπέκα, απέδειξαν ότι δίκαια βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος που αγωνίζονται, και διεκδικούν την άνοδο τους  στη Γ Εθνική.

Σε όλη την διάρκεια του κανονικού αγώνα που έληξε 0-0, ο Τηλυκράτης δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα από την ομάδα της Φιλιππιάδας. Μάλιστα οι καλύτερες ευκαιρίες ανήκουν στους παίχτες του. Ο Γιώργος Καταγής με σουτ που έφυγε λίγο άουτ στο 1ο ημίχρονο και ο Α.Κτενάς με κεφαλιά  απείλησαν σοβαρά την εστία του τερματοφύλακα του  Εθνικού. Ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση εκεί όπου η χρυσή αλλαγή του Άγγελου Μπέκα Ορφανός,  με κοντινό  πλασέ μετά από πάσα του Σιδέρη,  έκανε το 1-0, σκορπίζοντας ενθουσιασμό στους οπαδούς της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο της Πρέβεζας παρά τα προβλήματα μετακίνησης τους. Δυστυχώς όμως, στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης ο Εθνικός ισοφάρισε με κοντινή κεφαλιά του Άτσκα ενώ  είχε και πολύ καλή ευκαιρία με τον Γήτα να κερδίσει το παιχνίδι που οδηγήθηκε έτσι  στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι. Οι παίκτες και των δύο ομάδων ευστόχησαν και στα πέντε που εκτέλεσαν και τα πέναλτι έπειτα χτυπιόνταν εναλλάξ. Εκεί , με την βροχή να πέφτει ασταμάτητα και να βαραίνει μαζί με την κούραση τα πόδια των ποδοσφαιρών ο Β.Μπαντής,   απέκρουσε το  έβδομο πέναλτι του Τηλυκράτη και έδωσε το Κύπελλο στην ομάδα του.

Στον Τηλυκράτη αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο για την εμφάνισή του όσο και για το ήθος που επέδειξε σε όλο το αγώνα η ομάδα,  κάτι που τόνισε και ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Γυφτόπουλος  που περιέγραψε το παιχνίδι για λογαριασμό του Ήπειρος TV1 που είπε χαρακτηριστικά,  ότι όπως ήρθε το παιχνίδι,  όση αξία έχει ο νικητής, άλλη τόση έχει και ο ηττημένος

Τα πέναλτι για τον Τηλυκράτη εκτέλεσαν:

Καταγής Γιώργος

Γεωργάκης

Καταγής Λάμπρος

Σιδέρης

Ιασωνίδης

Ορφανός

Σκαμνέλος

Εθνικός Φιλιππιάδας (Ηλίας Μαγκάκης): Μπαντής, Χρηστογιάννης, Διαμαντόπουλος, Δημουλάς, Κόμνος, Λέντζος, Κολιάκης (46΄Παπαβασιλείου), Μαζιώτης (83΄Άτσκα), Μάλιος, Γήτας, Λάππας (46΄Παπαρούνας).

Τηλυκράτης Λευκάδας (Άγγελος Μπέκας): Σκιαδάς, Σκαμνέλος, Μπουρδούβαλης (113΄Γεωργάκης Γ.), Καταγής Λ., Ιασωνίδης, Καταγής Σ., Περιστέρης (60΄Ορφανός), Κτενάς, Σιδέρης, Καταγής Γ., Μακρυγιάννης (80΄Γεωργάκης Ι.).

18:23:45

2016-02-10