Μεγάλη συγκέντρωση στη Λευκάδα για το ασφαλιστικό-Όλα τα μαγαζιά κλειστά

Μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λευκάδα ενάντια στο κυβερνητικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό. Στη συγκέντρωση που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας- Βόνιτσας,  συμμετείχαν εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, επαγγελματίες, αγρότες, φοιτητές, συνταξιούχοι,γιατροί,δικηγόροι και πολίτες που αντιδρούν στο προτεινόμενο νομοσχέδιο.



Ο εμπορικός κόσμος της Λευκάδας στήριξε την κινητοποίηση κρατώντας σήμερα το πρωί τα καταστήματα κλειστά. Η συμμετοχή των επαγγελματιών στην απεργία ήταν μαζική πλην ελαχίστων εξαιρέσεων .

 



Σύμφωνα με πληροφορίες η συμμετοχή στην απεργία είναι ικανοποιητική και με υψηλά ποσοστά σε πολλούς κλάδους εργαζομένων


Στη συγκέντρωση απεύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωποι των φοιτητών, των εργαζομένων στο νοσοκομείο, του Σωματείου ΟΤΑ Λευκάδας, των αγροτών, των δασκάλων και των εργαζομένων στη Π.Υ. Κύριος ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας Μάκης Βερροιώτης. Όλοι στις ομιλίες τους έκαναν  λόγο για  την προώθηση νέων μειώσεων στις συντάξεις, ενοποιήσεις ταμείων, αύξηση των ορίων ηλικίας για όλους και νέα μείωση μισθών με αύξηση των εισφορών.

Στην συγκέντρωση θέλησαν να απευθύνουν χαιρετισμό ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας Θανάσης Καραγιάννης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ωστόσο δεν τους επετράπη από τους διοργανωτές.

 



Ακολούθησε πορεία που κατέληξε στον Πόντε όπου υπήρξε συμβολικός αποκλεισμός της κυκλοφορίας.

 

15:51:55

2016-02-04