Στον ΧΥΤΑ Παλαίρου θα καταλήγουν τα υπολείμματα των απορριμμάτων της Λευκάδας

Στον ΧΥΤΑ Παλαίρου θα καταλήγουν τα υπολείμματα των απορριμμάτων της Λευκάδας, καθώς στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας  ψηφίστηκε η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής για τη διαχείριση των αστικών αποβλήτων της περιοχής.

Αυτό για τη Λευκάδα σημαίνει ότι όταν λειτουργήσει  η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, η οποία έχει δημοπρατηθεί και θα ολοκληρωθεί σε 2 χρόνια,  θα επεξεργάζεται εκτός από τα σκουπίδια του νησιού(30.000 τόνοι το χρόνο) και αυτά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας(6000 περίπου τόνοι το χρόνο). Τα υπολείμματα της επεξεργασίας, που για την Λευκάδα υπολογίζονται περί τους 10.000 τόνους το χρόνο,  θα καταλήγουν στον ΧΥΤΑ Παλαίρου.

Πρόκειται για μια απόφαση που φαίνεται να ευνοεί και τους δύο δήμους,  καθώς απαλλάσσει το μεν Δήμο Λευκάδας από την υποχρέωση δημιουργίας ΧΥΤΑ, το δε Δήμο Ακτίου Βόνιτσας, από μεγαλύτερα έξοδα μεταφοράς των σκουπιδιων του σε πλησιέστερη Μονάδας Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων αν όχι τη δημιουργία αυτού.

Την δημοτική αρχή Ακτίου Βόνιτσας καταγγέλλει για την απόφασή της, για μια ακόμα φορά η δημοτική παράταξη «Ανοικτός Δήμος», μείζονα αντιπολίτευση στο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας, με επικεφαλής τον Ευθύμιο Φερεντίνο.

Μεγάλο πρόβλημα για το Δήμο Λευκάδας έως ότου ολοκληρωθεί η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, απότελεί ο χώρος εναπόθεσης των απορριμμάτων, καθώς δεν υπάρχει αρκετός διαθέσιμος χώρος, στην περιοχή που χρησιμοποιείται τώρα ως σκουπιδότοπος.

13:10:31

2015-10-22