Κατάληψη και παράσταση διαμαρτυρίας φορέων στο Γ.Ν Λευκάδας-Με επ’ αόριστον αναστολή λειτουργίας κινδυνεύει η Παθολογική Κλινική

Με επ` αόριστον αναστολή λειτουργίας κινδυνεύει η Παθολογική Κλινική του Γ. Νοσοκομείου Λευκάδας. - Με έναν Επιμελητή μένει η Παθολογική Κλινική - Κατάληψη και παράσταση διαμαρτυρίας Συλλόγων και Φορέων- Συνάντηση με το Διοικητή του Γ. Νοσοκομείου Λευκάδας.

Κατάληψη στα εκδοτήρια των εισιτηρίων, πραγματοποίησαν σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Λευκάδας.

Μία κατάληψη που στόχο είχε να καταδείξει την πολιτική αδιαφορία γύρω από τον τομέα της παροχής υπηρεσιών στο χώρο της υγείας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο της αδιαφορίας, εντάσσεται και το 5ευρω που εξακολουθούν να χρεώνονται οι ασθενείς, παρά τις όποιες προεκλογικές δεσμεύσεις της τωρινής κυβέρνησης, που υποσχόταν την άμεση κατάργησή του.

Έτσι σαν ένδειξη συμβολικής διαμαρτυρίας, σήμερα,   το διοικητικό προσωπικό των εξωτερικών ιατρείων, έχει επιτρέψει  ελεύθερη επίσκεψη των ασθενών στους γιατρούς των  εξωτερικών  ιατρείων.

Η ενέργεια αυτή, αποτέλεσε την αφετηρία μίας σειράς αγωνιστικών δράσεων τις οποίες συνυπογράφουν ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λευκάδας, μαζί με άλλους 10 Συλλόγους-Σωματεία του νησιού (Δείτε εδώ).

Άμεσος στόχος αυτής της ενέργειας, είναι να μην κλείσει ή υποβαθμιστεί η Παθολογική Κλινική του Γ. Νοσοκομείου Λευκάδας .

Στη συνάντηση Φορέων που ακολούθησε στη συνέχεια με το Διοικητή του Νοσοκομείου Λευκάδας Ιωάννη Γρηγορόπουλο, τέθηκε επί τάπητος το θέμα αυτό, ενώ ζητήθηκαν ευθύνες από τη Διοίκηση καθώς και από την κυβέρνηση.

Οι περισσότεροι, από τους παρευρισκόμενους, βεβαίωσαν με τις τοποθετήσεις τους, πώς όλη αυτή η σταδιακή υποβάθμιση των υπηρεσιών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας, εντάσσεται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό, που αποβλέπει κατά πρώτον στο κλείσιμο του Νοσοκομείου και κατά δεύτερον στη μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας.

Μερίδιο ευθυνών για αυτήν τη συνεχή υποβάθμιση , αποδίδουν όχι μόνο στη σημερινή Διοίκηση του Γ.Ν. Λευκάδας, αλλά και στις παλαιότερες, αφού οι  τακτικές που ακολούθησαν και οι αποφάσεις που πήραν, οδήγησαν τα πράγματα στην τωρινή κατάσταση και στο κλείσιμο της Παθολογικής.

Μία κλινική-νευρώνας του νοσοκομείου, η κατάσταση της οποίας, έχει αυτή τη στιγμή ως εξής:

Παραίτηση των τεσσάρων ειδικευόμενων παθολογίας λόγω κακών συνθηκών εργασίας

Διορισμός του επί χρόνια αποσπασμένου Επιμελητή  Β στο νοσοκομείο  του Αιγίου (είδηση που ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους σήμερα από το διοικητή)

Διορισμός του επιμελητή Β, σε νοσοκομείο στο Νομό Ηγουμενίτσας, σε ένα μήνα από σήμερα

Άδεια για λόγους ασθενείας του Επιμελητή  Β  ( ο οποίος ανακοινώθηκε σήμερα από το διοικητή ότι προάχθηκε σε επιμελητή Α ) για  ένα μήνα.

Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, είναι σχεδόν βέβαιο, ότι αν δεν γίνει άμεση πολιτική παρέμβαση, η παθολογική κλινική του Γ. Νοσοκομείου Λευκάδας, κινδυνεύει με επ` αόριστον αναστολή λειτουργίας και ό,τι αυτό συνεπάγεται..

Ήδη από σήμερα το πρωί, το Γ.Ν.Λευκάδας, βρίσκεται δίχως την επίβλεψη παθολόγου, με αποτέλεσμα τα περιστατικά που χρήζουν εξέταση από παθολόγο, να φεύγουν από τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου, επειδή δεν υπάρχει κανείς να τους περιθάλψει. Επιπλέον δίχως ιατρική παρακολούθηση από παθολόγο βρίσκονται αυτή τη στιγμή τα 12 περιστατικά που νοσηλεύονται στην παθολογική κλινική. Ενώ , αποφασίστηκε μετά την παράσταση διαμαρτυρίας  του προσωπικού  στο γραφείο του Διοικητή, ότι ο Γενικός Γιατρός από το Κέντρο Υγείας Βασιλικής θα εφημερεύσει στο Νοσοκομείο Λευκάδας.

Να επιλέξει με τίνος το μέρος τάσσεται (των εργαζομένων ή της κυβέρνησης), ζητούν από το Διοικητή του Νοσοκομείου, ο πρόεδρος και μέλη του Σωματείου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας , καθώς και άλλοι εκπρόσωποι φορέων, αλλά και η Δημοτική Σύμβουλος και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμητρα Σταματέλου, η οποία έδωσε το αγωνιστικό της παρών, στη συλλογική αυτή προσπάθεια αντίδρασης και αντίστασης.

Αναμένεται σήμερα το πόρισμα που θα προκύψει από την εκ νέου συνάντηση του βουλευτή Λευκάδας με τον αναπληρωτή υπουργό υγείας κ. Ξανθό.

Για ό,τι νεότερο θα σας κρατάμε ενήμερους.

Ακολουθεί η δήλωση στο lefkadanews του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λευκάδας, Χρ. Βεργίνη, τον οποίον συναντήσαμε στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου, λίγο πριν τη συνάντηση με τον Διοικητή.

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να πούμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να κλείσει η Παθολογική Κλινική, ούτε το Κέντρο Υγείας Βασιλικής. Θεωρούμε ότι η κατάσταση πλέον δεν πάει άλλο στις δημόσιες δομές υγείας της περιοχής μας.  Πρέπει να ευαισθητοποιηθεί και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και η τοπική κοινωνία και ο λαός της Λευκάδας, διότι με 26 θέσεις εργασίας που χάθηκαν  μέσα στο 2015, από ιατρικό και υπόλοιπο προσωπικό, θεωρούμε ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση.

Ήδη έχει κλείσει η ορθοπεδική κλινική, προβλήματα υπάρχουν σε όλες τις κλινικές και μία κλινική όπως είναι η παθολογική με πληρότητα πάνω από 100% δεν θα το επιτρέψουμε να κλείσει. Ξεκινάμε σήμερα δυναμικά, κλείνουμε τα εισιτήρια, γιατί ακόμα και το 5ευρω που η νυν κυβέρνηση είχε πει ότι θα καταργήσει, μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει. Θα κάνουμε, έπειτα μία μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή να μας πει τι σκοπεύει να κάνει με την κατάσταση που έχει οδηγηθεί το νοσοκομείο μας και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε την Πέμπτη με τρίωρη στάση εργασίας και πορεία διαμαρτυρίας, προς το Δήμαρχο, το Βουλευτή και την Περιφέρεια και αν δεν υπάρξει λύση, θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας με ένα μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο στις 10πμ στον Άγιο Μηνά»

2015-03-17,13:08:21