Δίχως ανταπόκριση το κάλεσμα σε απεργιακή συγκέντρωση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λευκάδας

Δίχως ανταπόκριση ήταν το κάλεσμα σε απεργιακή συγκέντρωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λευκάδας και η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί στις 10.00πμ, στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου.

Σαν αποτέλεσμα ήταν η ακύρωση της απεργιακής συγκέντρωσης και η απογοήτευση των μελών του Σωματείου, οι οποίοι δεν περίμεναν αυτή την ατυχή κατάληξη της προσπάθειάς τους, να ενημερώσουν τους πολίτες και ασθενείς, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα οποία προέρχονται τόσο από έλλειψη ιατρικού προσωπικού, όσο και από κρατική χρηματοδότηση και έχουν αντίκτυπο στην υγεία των ασθενών.

Οι μόνοι που παρευρέθηκαν στη συγκέντρωση- κάλεσμα από την ΑΔΕΔΥ , ήταν εκπρόσωποι των καθηγητών, και τα μέλη του Σωματείου, οι οποίοι αποχώρησαν εφόσον δεν πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση.

«Δεν μπορούμε να μιλάμε με όρους ενός αιώνα πίσω όταν δεν έχεις βασικές ειδικότητες του νοσοκομείου» ανέφερε ο κ. Χρήστος Βεργίνης, μέλος του νεοσύστατου Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, (πρώην επιτροπή Αγώνα) το οποίο εντός των ημερών θα συγκροτηθεί σε Σώμα, ώστε να υπάρχει το Διοικητικό Συμβούλιο όπως προβλέπεται από το καταστατικό του Σωματείου.

Ένα μέλος του σωματείου, ο κ. Παναγιώτης Καρύδης πρόσθεσε στο σημείο αυτό πως «αυτή την τραγική εικόνα πρώτη φορά την αντικρίζει», την οποία έχει να δει από το 1983 που διορίστηκε, εποχή που το νοσοκομείο ήταν σε άθλια κατάσταση όπως μας είπε. « Είμαστε 40 χρόνια πίσω» είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια δεν υπήρχε Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λευκάδας. Ανάγκες του σωματείου κάλυπτε το διάστημα εκείνο, η Επιτροπή Αγώνα του Νοσοκομείου Λευκάδας. «Πλέον έχουμε και θεσμική νομιμοποίηση και μπορούμε να λειτουργήσουμε και πιο οργανωμένα», ανέφερε το μέλος του Σωματείου κ. Χρήστος Βεργίνης.

Στη φωτογραφία τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων κ. Χρήστος Βεργίνης και κ. Παναγιώτης Καρύδης

Ρ.Γ.

2014-09-23