Εορτάστηκε η 25η Μαρτίου στην Λευκάδα. VIDEO με την σχολική παρέλαση

Με πολύ ισχυρούς νοτιάδες, ύψους 7 μποφόρ, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Λευκάδα.

Η παρέλαση που παρακολούθησαν αρκετοί πολίτες, έλαβε χώρα στην δυτική παραλία της Λευκάδας, αφού προηγήθηκε η κατάθεση των στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων, από τους εκπροσώπους της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου.

Επιπλέον το πρωί πραγματοποιήθηκε ιερά δοξολογία στην Ναό της Μητροπόλεως, παρουσία πλήθους μαθητών.

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως η Επανάσταση του 1821 αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αγώνες του Ελληνικού Έθνους σε όλη την ιστορική διαδρομή του.

Είναι ημέρα μνήμης, τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς αγωνιστές, στην ηρωική γενιά του 1821, η οποία οδήγησε στην Ελευθερία του μακρόχρονα σκλαβωμένου Ελληνισμού.

Το 1821 θα αποτελεί πάντα μοναδικό ορόσημο όχι μόνο στην τοπική αλλά και στην παγκόσμια ιστορία, γι’ αυτό και ο πανηγυρικός εορτασμός του, δεν πρέπει να αποτελεί μηχανική επανάληψη εθιμοτυπικής εορτής, αλλά ιστορική μνήμη ουσίας και πηγή άντλησης δυνάμεων για την υπέρβαση των ποικίλων, συγχρόνων αντιξοοτήτων, τις οποίες περισσότερο από ποτέ αντιμετωπίζουμε σήμερα .

Ακολουθεί το βίντεο του lefkadanews.com με την μαθητική παρέλαση

 

 

 

 

Σπυριδούλα Γιαννουλάτου

2013-03-25,13:13:48