Ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας για το Νηπιαγωγείο στο Νυδρί

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας για το Νηπιαγωγείο στο Νυδρί: «Αν δεν αλλάξει ο κωδικός λεφτά δεν δίνει ο ΟΣΚ για ότι σχεδιάζει  η Δημοτική Αρχή».

Μέσα στο μήνα η έγκριση για τα 250.000 Ευρώ για τις επισκευές στα σχολεία Λευκάδας.

Τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Θοδωρή Βερύκιο επισκέφθηκαν η πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Λευκάδας κα Δαμιανή Δήμητρα μαζί με τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου κ. Σωτήρη Χόρτη προκειμένου να ενημερωθούν σε ποιο στάδιο βρίσκεται το θέμα με το ποσό των 250.000 Ευρώ, ώστε να ξεκινήσουν οι «άμεσες επισκευές-συντηρήσεις των σχολείων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης απάντησε ότι αναμένει να ολοκληρωθεί ο έλεγχος νομιμότητας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση μέσα στο μήνα οπότε θα μπορούν να ξεκινήσουν και οι εργασίες. Έχει όμως προκύψει και άλλο θέμα σχετικά με το Δημοτικό Σχολείο Νυδριού.

Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είχε αποστείλει αίτημα να συμπεριληφθεί και ο προαύλιος χώρος, ο οποίος είναι σε άθλια κατάσταση, στην μελέτη, εκ των υστέρων όμως και αφού η μελέτη είχε ολοκληρωθεί. Επίσης υπάρχουν δύο μελέτες για το συγκεκριμένο προαύλιο που απέχουν σημαντικά η μια από την άλλη όσο αφορά το κόστος της επισκευής. Η μια  κοστολογεί τη συγκεκριμένη εργασία γύρω στις 25.000 Ευρώ, ενώ η άλλη φτάνει τις 100.000 Ευρώ.

Ο κος Βερύκιος μίλησε για παρεξήγηση σχετικά με την όλη ιστορία του Δημοτικού Σχολείου Νυδρίου και την επισκευή του προαυλίου χώρου. Ανάφερε ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Καρτάνος  είχε διαβεβαιώσει τους πολίτες ότι το προαύλιο θα επισκευαζόταν, στη συνέχεια όμως φόρτωσε και αυτή τη δαπάνη στην Περιφέρεια και τώρα καλείται η Περιφερειακή Ενότητα να βρει τρόπο να την εντάξει μέσα στην μελέτη των 250.000 Ευρώ κάτι που τώρα δεν γίνεται. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη όμως θα μπορέσει να ενταχθεί η επισκευή του προαυλίου σε δεύτερη μελέτη, αφού με το ποσό της έκπτωσης που θα προκύψει στην δημοπράτηση και αναμένεται να είναι γύρω στις 50.000ευρώ, θα γίνει δεύτερη δημοπράτηση και για άλλες επισκευές στα σχολεία.

Βέβαια προκύπτει και άλλο θέμα σύμφωνα με τον κ. Βερύκιο.  Αν η Δημοτική Αρχή τελικά καταφέρει και στήσει τα δύο κτήρια βαρέως τύπου στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού σχολείου, τότε γιατί να δαπανηθούν πρώτα χρήματα για επισκευή του χώρου;

Και συνεχίζει ότι ο κωδικός για τον οποίο ο ΟΣΚ θα δώσει τα χρήματα ορίζει ξεκάθαρα ότι τα χρήματα προορίζονται μόνο για αγορά οικοπέδου και όχι για ανέγερση κτιρίων. Εκτός αν στην πορεία άλλαξε ο κωδικός κάτι που συνήθως είναι μια πολύ χρονοβόρα διαδικασία και δεν θυμάται να έχει γίνει.

Ενημέρωσε επιπλέον τους γονείς, γιατί πολλά έχουν ακουστεί, πως έχουν τα πράγματα και γιατί δεν έγινε στη δική του θητεία ως δήμαρχος Ελλομένου η αγορά οικοπέδου για νηπιαγωγείο και καταλήγει ότι δύσκολα θα καταφέρει η Δημοτική Αρχή να ικανοποιήσει το αίτημα των πολιτών για νηπιαγωγείο στο Νυδρί αν δεν πείσει τους ίδιους τους γονείς οι οποίοι μέχρι τώρα είναι αρνητικοί στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής.

Κατερίνα Μεσσήνη

2012-10-24, 09:42:23