Μέγα σκάνδαλο με την παραχώρηση της μαρίνας στην Πρέβεζα

Διαστάσεις σκανδάλου παίρνει η παραχώρηση της μαρίνας Πρέβεζας σε ιδιώτη, καθώς με δύο αποφάσεις του Λιμενικού Ταμείου τροποποιείται η αρχική χωροθέτηση με αποτέλεσμα να παραχωρείται έκταση πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που προέβλεπε η προκήρυξη του διαγωνισμού.

Μέρος της χερσαίας ζώνης, από την οποία αντλεί σημαντικά έσοδα ο Δήμος της Πρέβεζας, περνά στα χέρια ιδιώτη, παρόλα αυτά όμως ο τελευταίος δεν έχει αντιδράσει. Μάλιστα έτυχε των ευχαριστιών του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου για τη συνεργασία που έχει επιδείξει.

Το θέμα του τουριστικού λιμένα Πρέβεζας, δεν είναι καινούριο. Όμως έρχεται με ένταση στην επικαιρότητα, μετά την αποκάλυψη του Epiruspost.gr προ ενός μήνα περίπου, ότι τμήμα της χερσαίας ζώνης, έξι στρεμμάτων περίπου, παραχωρείται στον ιδιώτη με απόφαση του Λιμενικού Ταμείου, παρότι αυτό είναι αναρμόδιο να προχωρήσει σε αλλαγή χωροθέτησης.

Ακολούθησε η προσφυγή από κατοίκους και αλιείς της Πρέβεζας με την οποία ζητείται η ακύρωση των αποφάσεων αυτών και αμέσως μετά η συνέντευξη του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, ο οποίος εκτόξευσε βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον όσων αντιδρούν, όμως απέφυγε να δώσει απαντήσεις για την ουσία του ζητήματος.

Ο Πρόεδρος των Αλιέων, εκπρόσωποι της επιτροπής των κατοίκων και ο πρώην δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτιάδης Κλάπας, σε μία συνέντευξη ποταμό, παρουσίασαν ένα ένα τα στοιχεία, μέσα από επίσημους χάρτες, τοπογραφικά και την προκήρυξη του διαγωνισμού και μίλησαν ευθέως πλέον για μέγα σκάνδαλο στην Πρέβεζα.

Το Λιμενικό Ταμείο, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, είναι αναρμόδιο να χωροθετήσει και κατ` επέκταση να παραχωρήσει μία έκταση έξι στρεμμάτων επιπλέον στον ιδιώτη.

«Η απόφαση είναι παράνομη» τόνισε με έμφαση ο κ. Κλάπας καθώς ο αναρμόδιος αποφασίζει, τροποποιεί και χωροθετεί. Μάλιστα με βάση την απόφαση αυτή παρήχθησαν ήδη αποτελέσματα... Ήδη οι αλιείς αντί που χρησιμοποιούν τη μαρίνα πληρώνουν στον ιδιώτη.

Η δεύτερη απόφαση του Λιμενικού Ταμείου μεγεθύνει την παρανομία, καθώς προχωρά και στη χωροθέτηση νέων κτιρίων αλλά και νέων χρήσεων.

Να σημειωθεί ότι στην προκήρυξη του διαγωνισμού σημειώνεται ρητά ότι τα λιμενικά έργα στην μαρίνα έχουν ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με αυτή λοιπόν ο επενδυτής γνώριζε τι ακριβώς μισθώνει.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι αποφάσεις του Λιμενικού Ταμείου στηρίζονται σε τοπογραφικές μελέτες που εκπονήθηκαν από ιδιωτική εταιρεία για λογαριασμό του επενδυτή!!!

Πρωτοφανές, αλλά δεν είναι το μοναδικό.

Ο κ. Κλάπας επέρριψε ευθύνες και στη σημερινή δημοτική αρχή, η οποία δεν προχώρησε σε καμία ενέργεια για να αποτρέψει τέτοιες δυσμενείς εξελίξεις.

Κοινό αίτημα είναι να συνεδριάσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας ώστε να συζητήσει το θέμα και να λάβει αποφάσεις.

2012-12-20

epirupost.gr